Курц приїде в Україну 4 вересня

Курц приїде в Україну 4 вересня

Укрінформ
Канцлер Австрії Себастьян Курц 4 вересня здійснить візит до Києва.

Про це в середу повідомляє Kleiner Zeitung.

«Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц в найближчий вівторок відвідає Україну», - йдеться в повідомленні.

Сам Курц напередодні поїздки зазначив, що візитом в Україну прагне «поглибити добрі двосторонні політичні, економічні і культурні відносини».

«У рамках головування Австрії в Раді ЄС наша мета - внести позитивний вклад в зниження напруженості на нашому континенті. Безпека і стабільність в Австрії та ЄС також залежать від стабільності в сусідніх з нами регіонах, до яких відноситься, безумовно, і Україна», - додав також глава уряду Австрії.

Читайте також: Канцлер Австрії закликає дотримуватися "шкільного перемир'я" на Донбасі

У Києві плануються переговори Курца з Президентом України Петром Порошенком. Теми переговорів - головування Відня в ЄС, двосторонні відносини, внутрішня ситуація в Україні з акцентом на подіях на сході країни, повідомили у відомстві канцлера. Крім того, програмою передбачена зустріч Курца з мером Києва Віталієм Кличком.

Видання між тим нагадує, що Курц нещодавно був присутнім на весіллі свого міністра закордонних справ, ще одним гостем якого був президент Росії Володимир Путін. Запрошення на урочистість російського лідера викликало критику з українського боку і ряду міжнародних експертів, які вважають, що після такого Австрія не може бути нейтральним парламентером в питаннях, що стосуються України.

Повідомляється також, що відразу після згаданого весілля відбулася телефонна розмова українського лідера Порошенка з Курцем. Прес-служба канцлера з цього приводу заявила, що «Порошенко і Курц знаходяться в хорошому і регулярному діалозі. Візит же був у будь-якому випадку заплановано на осінь».

Курц кілька разів відвідував Україну, у тому числі в 2017 році в якості голови ОБСЄ. Стабілізація в Україні, підтримка реформ в країні, як зазначається в статті, є одним з пунктів нинішнього головування Австрії в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-