Москва не шкодуватиме сил, аби домогтися послаблення санкцій — Порошенко

Москва не шкодуватиме сил, аби домогтися послаблення санкцій — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що Росія докладатиме значних зусиль для дискредитації української ідеї миротворчої місії ООН на Донбасі, зміни логіки Мінських угод з метою послаблення міжнародних санкцій.

Про це він заявив, виступаючи на нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Можете не сумніватися, що Кремль не шкодуватиме сил, щоб перекроїти логіку Мінських домовленостей, дискредитувати нашу миротворчу ініціативу для Донбасу та підірвати політику невизнання окупації Криму, аби лише перекласти відповідальність на Україну та домогтися послаблення санкцій”, - сказав Порошенко.

На його думку, знайдеться чимало тих, хто буде дуже радий підіграти.

Глава держави підкреслив, що Україна має послідовно протидіяти спробам послабити санкційний тиск на Росію.

Водночас він наголосив, що можливі поступки Кремлю без відновлення територіальної цілісності України в повному обсязі стануть прямою поразкою міжнародного права і демократії перед авторитаризмом і мілітаризмом.

“Це (поступки Москві — ред.) — запрошення потенційних диктаторів для того, щоб спробувати сформувати свою фортуну влаштування кривавих танців на кістках безневинних”, - додав Президент.

У цьому контексті він нагадав, що в Італії наразі склалася ситуація, коли провідні політичні сили виступають за скасування санкцій із Росії. Задля переконливості Порошенко закликав дипломатів щомісяця показувати італійцям обличчя тих українців, життя яких забрав російський агресор, та фото дітей, які лишилися сиротами.

Читайте також: Україна готує на Генасамблею ООН “неприємні сюрпризи” для Росії - дипломат

Водночас посол України в Італії Євген Перелигін розповів, що Італія дійсно є єдиною країною-членом ЄС і НАТО, яка має положення урядової програми, затвердженої парламентом країни при формуванні нового уряду, щодо скасування санкцій проти Росії. На думку дипломата, задля того, аби домогтися продовження санкцій проти РФ, Україні варто більше працювати не лише з політиками, але і з лідерами громадської думки, бізнес-середовищем та інтелектуалами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-