Порошенко про освітню дискусію: Будапешт створює якусь паралельну реальність

Порошенко про освітню дискусію: Будапешт створює якусь паралельну реальність

Укрінформ
Україна продовжуватиме відстоювати свою позицію щодо мовної статті закону про освіту в дискусії з Угорщиною, оскільки робить це на своїй землі і за міжнародними стандартами.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у виступі на ХІІІ Нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, Будапешт намагається створити якусь паралельну реальність у відносинах з Україною. І ми, і угорці захищаємо мову. Хочу наголосити, що ми робимо це на своїй землі і чітко робимо це за міжнародними стандартами, прагнемо надати абсолютно рівні можливості всім національностям України. Я вважаю українську позицію достатньо обгрунтованою, Любов Василівно (Любов Непоп, посол України в Угорщині - ред. ), ви маєте підтримку Президента, щоб і надалі тримати цю позицію на угорському напрямку", - сказав Порошенко.

Читайте також: Гриневич заявляє про нові "мовні" претензії з боку Угорщини

Він зауважив, що ситуації, подібні до тієї, що виникла з приводу мовної статті закону про освіту з Угорщиною, засвідчують, наскільки потрібними є дружні надійні відносини з сусідами.

"Ми не можемо собі дозволити розкидатися друзями, Але водночас ми не маємо права поступатися національними інтересами України. Сподіваюсь, це розуміють і наші сусіди", - акцентував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-