Скасування недоторканності: Парубій сказав, коли буде другий етап

Скасування недоторканності: Парубій сказав, коли буде другий етап

Укрінформ
Верховна Рада під час осінньої сесії має визначитися, який законопроект стане основою для внесення змін до Конституції стосовно скасування депутатської недоторканності.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На осінній сесії нам треба зробити другий важливий етап у скасуванні депутатської недоторканності. Це теж стосується змін до Конституції. Я вважаю, що ми повинні проголосувати зміни до Конституції. Розуміючи, що остаточне голосування буде на наступній сесії і буде потребувати 300 голосів, то на цій сесії ми повинні зробити наступний етап - це після висновку Конституційного Суду визначити, який із законопроектів має стати основою для змін до Конституції», - наголосив Парубій.

Читайте також: Парубій назвав ключові питання на дев'яту сесію ВР

Як повідомлялося, 11 липня правовий комітет ВР рекомендував встановити строк подання пропозицій та поправок до законопроектів, якими передбачається скасування депутатської недоторканності, до 31 серпня включно.

6 червня Конституційний Суд визнав законопроект №6773 таким, що не суперечить статтям 157, 158 Основного закону. Цим законопроектом пропонується внести зміни до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності. 20 червня КСУ визнав президентський законопроект №7203 про скасування недоторканності депутатів з відстрочкою до 2020 року таким, що не суперечить цим статтям Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-