У Раді пройшли урочистості з нагоди Дня Прапора

У Раді пройшли урочистості з нагоди Дня Прапора

Фото
Укрінформ
У Верховній Раді розпочалися урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Урочистості об 11:00 відкрила церемонія заступання на почесну варту батальйону Почесної варти Національної гвардії України біля Прапора Незалежності України. Цей стяг народні депутати першого демократичного скликання внесли до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року.

Програмою заходів передбачено виступ Голови Верховної Ради України біля експозиції «Прапор Незалежності України», а також виступи народних депутатів України першого та восьмого скликань.

Читайте також: Синьо-жовтий стяг потрібен армії так само, як ракети і танки — Президент

Окрім того, з 12:00 до 17:00 триватимуть екскурсії для гостей парламенту. Учасники екскурсій матимуть змогу ознайомитися з роботою єдиного законодавчого органу країни, послухати розповідь про архітектурну спадщину будівлі Верховної Ради України, а також оглянути експозицію, що стала основою музею українського парламентаризму.

Як повідомляв Укрінформ, свято Дня Державного Прапора України встановлено згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього документа й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-