Участь переселенців у виборах: Тука прокоментував рішення Верховного суду

Участь переселенців у виборах: Тука прокоментував рішення Верховного суду

Ексклюзив
Укрінформ
Вимушені переселенці для участі в місцевих виборах можуть розраховувати тільки на зміни в чинному законодавстві.

Так прокоментував кореспонденту Укрінформу рішення Верховного суду України про відмову переселенцям в праві брати участь в місцевих виборах  заступник голови МінТОТ Георгій Тука.

"На жаль, ситуація прогнозована і рішення очікуване. І дуже прикро, але вже два роки розроблений спільно з громадськими організаціями і представниками ЦВК законопроект, який би надав переселенцям можливість участі в місцевих виборах, не розглядається. І попри те, що нам багаторазово обіцяли і депутати, і керівники фракцій "в найкоротший термін розглянути це питання", на жаль, "віз і нині там". На сьогодні переселенцям варто розраховувати винятково на цей законопроект, на зміни в чинному законодавстві",  - заявив він.

Читайте також: Верховний Суд не дозволив переселенцям голосувати на місцевих виборах

Наразі, як зазначено в рішенні Верховного суду, реєстрація місця проживання внутрішньо переміщеної особи є тимчасовою та "не є підставою для участі у голосуванні на місцевих виборах".

Як повідомлялося, 27 березня 2017 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект №6240 "Про забезпечення доступу до виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-