Росія робитиме все можливе, щоб реінкарнувати стару владу - Грицак

Росія робитиме все можливе, щоб реінкарнувати стару владу - Грицак

Укрінформ
Голова СБУ Василь Грицак вважає, що РФ намагатиметься вплинути на парламентські та президентські вибори в Україні за допомогою організацій та людей, які працюють на території України.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу.

"Я навіть не сумніваюся, що Росія робитиме все можливе, щоб вплинути на процес волевиявлення українських громадян під час президентських виборів і виборів до Верховної Ради. Росія та її політичне керівництво робитимуть усе можливе, щоб реінкарнувати стару владу, щоб посилити вплив Росії в Україні, щоб привести до влади прихильників російської влади", - сказав він.

Грицак зауважив, що такий вплив може бути використаний не лише за допомогою кіберпростору, а також "за допомогою їхніх вірнопідданих на території України, які займаються різними сферами діяльності - від політологів і політтехнологів, навіть членів політизованих структур, не виключаючи  депутатів".

Голова СБУ запевнив, що спецслужба вживатиме всіх заходів для того, щоб мінімізувати цей вплив, а також документуватиме всі факти в цьому контексті.

Читайте також: СБУ оприлюднить дані про ще 20 найманців "Вагнера"

Крім того, Грицак зауважив, що вже є інформація про зміну Росією тактики "від так званих точкових акцій до роботи в довгу (у довготривалий період - ред.)". Він пояснив, що це стосується певних структур суспільно-політичного характеру, зокрема, різних дослідницьких центрів, які просуватимуть певні проросійські ідеї. 

За його словами, СБУ не тільки розробляє механізми запобігання такій діяльності, а і тримає в полі зору таких людей. "Ми вивчаємо яким чином вони фінансуються, контролюємо процеси, пов'язані з акціями", - додав він.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-