Київ чекає від Лондона реакції на образливі заяви кремлівського пропагандиста Філліпса

Київ чекає від Лондона реакції на образливі заяви кремлівського пропагандиста Філліпса

Укрінформ
Посольство України у Лондоні закликало Британію відреагувати на образливі заяви прокремлівського журналіста Грема Філліпса про День Незалежності України.

Про це українське посольство написало у Twitter.

"Ми очікуємо, що представники МЗС Британії дадуть належну оцінку ситуації, в якій британець Грем Філліпс публічно заявляє, що День Незалежності України є "дурним святом" та називає працівників посольства "ідіотами" ... і насправді ми також наполегливо пропонуємо провести медичний огляд (Філліпса - ред.)", - йдеться у дописі.

Раніше Київ засудив провокаційні дії пропутінського пропагандиста Грема Філліпса у посольстві Грузії у Лондоні і закликав Британію покарати журналіста за всі його дії, включаючи терор на сході України.

Читайте також: Україна закликає Британію покарати кремлівського пропагандиста Філліпса

Як відомо, Грем Філліпс - британець, журналістські матеріали якого набули розголосу під час Євромайдану та конфлікту на сході України. Зокрема, він відомий пропагандистськими сюжетами російських телеканалів Russia Today та "Звезда", в яких висловлює підтримку бойовиків на Донбасі. У 2014 році українська влада його затримала, але за наполяганням британського посольства відпустила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-