У ТОП-10 пріоритетів: Чалий спростував зменшення допомоги Україні від США

У ТОП-10 пріоритетів: Чалий спростував зменшення допомоги Україні від США

Укрінформ
Посол України в Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий вважає, що Україна входить до топ-10 зовнішньополітичних пріоритетів США, а рівень прямої фінансової допомоги нашій країні є одним з набільших.

Про це дипломат заявив на прес-конференції в Укрінформі 21 серпня.

"Я думаю, ми перебуваємо десь у топ-10 уваги США серед пріоритетів у зовнішній політиці. Звичайно, одна з причин - це атака і агресія Росії, це дійсно серйозна причина, але тут є і абсолютно самостійна роль (України - ред.) з баченням на майбутнє", - сказав Чалий. 

Він додав, що збереження фокусу цієї уваги на Європі "в умовах, коли є Північна Корея, є Близький Схід, є Іран" - це завдання номер один для посольства і нашої країни в цілому, а другим постійним завданням є збільшення підтримки сектору безпеки й оборони України.

Чалий спростував заяви про те, що США зменшує цю підтримку.

"Я чув заяви політиків і в Києві, і у Вашингтоні, що американці знижують підтримку - не вірте цьому. Дивіться на факти, а факт говорять зворотне. Сьогодні Україна за рівнем прямої фінансової допомоги - а це порядку 620 млн доларів - одна з найбільших по всьому світу", - підкреслив посол.

Читайте також: Чалий розповів про майбутній візит Болтона в Україну

Він також зазначив, що допомога Україні по лінії Пентагону щороку збільшується: цього року вона становить 200 млн доларів, наступного буде 250 млн.

"Це величезні цифри для американських платників податків. Чому вони так роблять? Не для нас, вони роблять для себе, розуміючи, що Україна  - на передній лінії захисту світового порядку, і вклавши ці кошти платників податків сьогодні, вони не будуть платити в майбутньому мільярди і десятки мільярдів доларів. Це моя позиція. Я її доношу у різних куточках США, і така позиція сприймається", - сказав посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-