НАБУ оскаржило у Верховному Суді догану Холодницькому

НАБУ оскаржило у Верховному Суді догану Холодницькому

Укрінформ
До Верховного Суду надійшов позов НАБУ стосовно скасування рішення дисциплінарної комісії прокуратури про накладення стягнення у вигляді догани керівнику САП Назару Холодницькому.

Про це інформує прес-служба суду.

"16 серпня 2018 року до Верховного Суду надійшла позовна заява Національного антикорупційного бюро України до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів... Позивач просить визнати протиправним і скасувати рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 26 липня 2018 року № 343дп-18 «Про накладення на заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Холодницького Н.І. дисциплінарного стягнення» і зобов’язати КДКП розглянути висновок про наявність дисциплінарного проступку в діях Холодницького Н.І. та відповідні матеріали дисциплінарного провадження", - йдеться у повідомленні.

При цьому у позові Генпрокуратура виступає третьою особою на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. Сам Холодницький виступає третьою особою на стороні відповідача, яка також не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Рішення про відкриття провадження у цій справі має бути ухвалене протягом п’яти днів.

Читайте також: Холодницький каже, що має вісім охоронців

Як повідомлялося, 26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів за результатами розгляду скарг на Холодницького оголосила догану керівнику САП.

Директор НАБУ тоді заявив, що оскаржуватиме догану, наполягаючи на звільненні Холодницького.

Генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просили звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень з боку Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидали перешкоджання у розслідуванні ряду кримінальних проваджень НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-