Експерти склали рейтинг найпопулярніших у ЗМІ народних депутатів

Експерти склали рейтинг найпопулярніших у ЗМІ народних депутатів

Інфографіка
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій у період із 11 червня по 12 липня, за даними онлайн-сервісу аналізу медіаконтенту Semantrum, найчастіше з-поміж народних депутатів згадується у повідомленнях ЗМІ всіх типів.

Такі дані оприлюднені на сайті Semantrum.

Згідно зі складеним рейтингом кількість таких повідомлень, де згадується спікер, становить 17 тис. 211.

На другому місці за аналогічними показниками опинилась лідер фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко (8415 повідомлень), а на третьому - перший заступник Голови ВР, уповноважений Президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко (5580 повідомлень).

Далі в рейтингу фігурують голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Рабінович, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник та інші депутати. Останню позицію у рейтингу посів заступник голови комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Дмитро Ярош.

Водночас, на телебаченні лідером згадувань є співголова фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко (55 повідомлень). За присутністю на радіо зі значним відривом випереджає решту депутатів Юлія Тимошенко (120 повідомлень), тоді як Парубій посідає друге місце із 40 повідомленнями. Водночас в інтернет-ЗМІ спікер згадувався найчастіше - 12 тис. 523 повідомлення. Найвищий рейтинг за кількістю повідомлень у соцмережах - у Голови ВР (4207).

Стосовно медіахолдингів, то зокрема в «1+1 Media» («1+1», «2+2», «ТЕТ», «ПлюсПлюс», «Бігуді», «УНІАН ТБ») і «StarLightMedia» (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, ОЦЕ) найчастіше згадуються Парубій та Геращенко, а в «Inter Media Group» (Інтер, Enter-фільм, Піксель TV, K1, K2, Мега, НТН, Zoom) - Парубій, Бойко та Ляшко.

Читайте також: Парубій розповів, чим займається на відпочинку в Трускавці

При цьому позитивних згадок у ЗМІ всіх типів найбільше в Андрія Парубія (7137 повідомлень).

У «Блоці Петра Порошенка» лідером рейтингу є Іван Вінник (2460 повідомлень в усіх ЗМІ), у «Батьківщині» - Юлія Тимошенко (8415 повідомлень), у «Народному фронті» - Дмитро Тимчук і Антон Геращенко (1898 і 1835 повідомлень відповідно), у «Самопомочі» - Єгор Соболєв (715), в «Опозиційному блоці» зі значним відривом перше місце посідає Вадим Рабінович (3115 повідомлень проти 1782-х у Бойка). У фракції Радикальної партії першість за її лідером Олегом Ляшком (4141 повідомлення).

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня закрито восьму сесію Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-