НАБУ вже підготувало позов щодо догани Холодницькому

НАБУ вже підготувало позов щодо догани Холодницькому

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України підготувало позов до адміністративного суду, яким оскаржить рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про винесення керівнику САП Назару Холодницькому дисциплінарного покарання у вигляді догани.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник під час прес-конференції в Укрінформі.

Ситник нагадав, що в день оголошення рішення КДКП відносно Холодницького він направив до Комісії лист з проханням надати дозвіл на його оскарження. У результаті було отримане роз'яснення, у якому йшлося, що в самому рішенні не було вказано, що цей дозвіл надано, а значить, дозволу на оскарження немає.

Директор НАБУ зауважив, що вважає безперспективним оскарження рішення КДКП відносно Холодницького у Вищій раді правосуддя. Водночас він має намір скористатися своїм правом на оскарження в адмінсуді.

"У будь-якому випадку ми будемо оскаржувати (рішення КДКП -ред.). Цей позов уже майже готовий і найближчим часом буде підписаний", - сказав він.

При цьому Ситник додав, що не впевнений у тому, що адмінсуд відкриє провадження за даним позовом НАБУ

"Чи відкриє суд провадження? Я не впевнений. Чи буде рішення позитивне? Також не впевнений, але я не буду залишати це все без реакції, коли навіть КДКП визнає всі наведені факти, їх підтверджує, що вони мали місці, що скарга виправдана", - зазначив директор НАБУ

Як повідомлялося, 26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів за результатами розгляду скарг на Холодницького оголосила догану керівнику САП.

Читайте також: НАБУ усунули від розгляду справи Холодницького — Ситник

Директор НАБУ тоді заявив, що оскаржуватиме цю догану, наполягаючи на звільненні  Холодницького.

Генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Ситник 30 березня направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просили звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень з боку Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидали перешкоджання у розслідуванні ряду кримінальних проваджень НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-