Арешт Єфремова продовжено до 7 жовтня

Арешт Єфремова продовжено до 7 жовтня

Укрінформ
Старобільський районний суд продовжив термін дії запобіжного заходу екс-голові парламентської фракції "Партії регіонів" Олександру Єфремову на 2 місяці.

Про це повідомляє телеканал 112 Україна.

"Старобільський районний суд ухвалив рішення продовжити тримання екс-голови фракції “Партії регіонів” Олександра Єфремова ще на 60 діб, до 7 жовтня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що розглядалося клопотання народних депутатів Юрія Мірошниченка та Миколи Скорика про взяття Єфремова на поруки.

Як пояснив журналістам Мірошниченко, адвокати екс-регіонала заявили, що у їхнього підзахисного за два роки перебування за гратами істотно погіршився стан здоров'я, а це може мати непередбачувані наслідки.

Прокурори під час засідання заявили, що надана адвокатами інформація про стан здоров'я Єфремова не підтверджує неможливість його перебування в СІЗО. На думку обвинувачення, існують ризики, що екс-депутат може впливати на свідків.

Судове засідання продовжиться 10 серпня. Суду залишилося допитати чотирьох додаткових свідків з 80-ти, заявлених прокурорами.

Читайте також: ГПУ хоче заочного розслідування для спільників Єфремова

Як відомо, Єфремова звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України), пособництві в захопленні управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України), умисних діях з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинених представником влади за попередньою змовою групою осіб, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 110 КК України), організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України), державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-