Раді пропонують скасувати проміжне декларування для чиновників

Раді пропонують скасувати проміжне декларування для чиновників

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується скасувати зобов'язання осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларувати протягом звітного року проміжну інформацію про суттєві зміни у майновому стані.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Автором відповідного законопроекту № 9008 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо оптимізації процедур фінансового контролю в сфері запобігання корупції)” є народний депутат з групи “Воля народу” Сергій Шахов.

«Передбачається внести зміни до статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» та до статті 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення з тим, щоб скасувати необхідність подання протягом звітного року суб'єктами декларування інформації про суттєві зміни у майновому стані (але при цьому залишити обов'язок декларувати відповідні відомості у підсумковій річній та інших передбачених законом деклараціях), та відповідну адміністративну відповідальність за неподання або несвоєчасне подання такої інформації», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Зараз повідомлення суб'єктами декларування інформації про суттєві зміни у їхньому майновому стані передбачено Законом «Про запобігання корупції»: у разі отримання доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, необхідно подати інформацію про це у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна.

Статтею 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність за неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

У пояснювальній записці зазначається, що законопроект має на меті “оптимізувати механізми запобігання корупції в Україні шляхом усунення надлишкової бюрократизації процедур фінансового контролю в сфері запобігання корупції, невиправданої складності та обтяжливості таких процедур”.

Автор вважає, що декларування суттєвих змін у майновому стані декларантів протягом року є проявом надмірної бюрократизацію через те, що інформація про майновий стан (в тому числі інформація про всі доходи, витрати понад 50-кратний розмір прожиткового мінімуму, наявні грошові активи, об'єкти нерухомості, об'єкти незавершеного будівництва, цінне рухоме майно, цінні папери) обов'язково вказується декларантом у щорічній декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-