Розенко та глави МЗС чотирьох країн відвідали адмінкордон з Південною Осетією

Розенко та глави МЗС чотирьох країн відвідали адмінкордон з Південною Осетією

Фото, відео
Укрінформ
Віце-прем'єр Павло Розенко, який перебуває з візитом у Грузії, разом з міністрами закордонних справ Грузії, Польщі, Латвії та Литви відвідав адміністративну лінію кордону з Південною Осетією біля села Одзісі.

Про це повідомило у Facebook посольство України в Грузії.

"7 серпня віце-прем'єр-міністр України П.Розенко з міністрами закордонних справ Грузії, Польщі, Латвії та Литви відвідав адміністративну лінію кордону біля села Одзісі та розглянув військову базу РФ, яка розташована на окупованій території", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Розенко в інтерв'ю ЗМІ під час виїзду до Одзісі , яке посольство транслювало у Facebook, інтеграція України і Грузії і надання їм у майбутньому повноцінного членства в НАТО і Європейському Союзі забезпечить справжню цілісність Європи, зокрема дасть змогу захистити її від подальшої експансії Росії на захід, "що ми сьогодні бачимо через абсолютно різні фактори". 

"Це поки що не військова агресія, але це гібридна війна і пряме втручання російської влади, Російської Федерації у виборчі процеси, в усі суспільні процеси, які сьогодні відбуваються в Європі, з єдиною метою - розчленувати Європу, дезінтегрувати її, посіяти смуту і таким чином добитися своєї стратегічної мети", - акцентував віце-прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко перебуває з візитом у Грузії з метою спільного вшанування з міністрами закордонних справ Польщі, Латвії та Литви 10-ї річниці початку російсько-грузинської війни 2008 року.

Читайте також: Представники чотирьох країн відвідають Грузію у річницю російської агресії

8 серпня 2018 року виповнюється 10 років з початку прямої збройної агресії Російської Федерації проти Грузії. Нехтуючи загальновизнаними нормами і принципами міжнародного права, збройні сили РФ грубо порушили міжнародно визнані кордони та вторглися на  суверенну територію Грузії.

Фото, відео Посольства України в Грузії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-