ООН закликає до ефективного розслідування нападів на громадських активістів

ООН закликає до ефективного розслідування нападів на громадських активістів

Укрінформ
Організація Об'єднаних Націй в Україні закликає Уряд та правоохоронні органи провести прозоре, всебічне та ефективне розслідування нападів на громадських активістів.

Про це йдеться в заяві, ООН в Україні, розміщеній на офіційному сайті організації.

“Організація Об'єднаних Націй в Україні засуджує жахливий напад на громадську активістку Катерину Гандзюк”, - сказано у повідомленні.

Також зазначається, що організація уважно спостерігає за ситуацією навколо інших нещодавніх нападів на громадських активістів в Україні. “Всі випадки були чи будуть задокументовані та проаналізовані Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні. Ми закликаємо Уряд та правоохоронні органи провести прозоре, всебічне та ефективне розслідування нападу на Катерину та інших активістів”, - йдеться в заяві.

“Ми наголошуємо, що сильне громадянське суспільство, де гарантується фундаментальне право на свободу слова та безпеку є необхідним для забезпечення прозорого урядування та відповідальності влади”, - підсумовують в ООН в Україні.

Читайте також: Напад на Гандзюк: у поліції розповіли про слідчі дії щодо підозрюваного

Як повідомляв Укрінформ, раніше із засудженням нападу на Катерину Гандзюк виступило посольство США в Україні.

Вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради, відому громадську активістку Катерину Гандзюк. Потерпілу з опіками 30% тіла доставили в реанімацію.

Серед версій у розробці слідства: службова діяльність потерпілої, активна громадянська позиція і побутовий конфлікт. Справу розслідують за статтею "Замах на вбивство з особливою жорстокістю". Справу передали на розслідування СБУ. Підозрюваного у нападі затримали.

17 липня під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою пройшла акція активістів Центру протидії корупції, які вимагали відставки керівника САП Назара Холодницького у зв'язку із закриттям провадження щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря. Під час акції група молодиків у військовій формі напала, зокрема, на голову правління ЦПК Віталія Шабуніна та облила його зеленкою. Згідно з висновком медиків, у Шабуніна хімічний опік обох очей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-