Бойовики не пропонували обміняти Рубана на двох українських офіцерів - Геращенко

Бойовики не пропонували обміняти Рубана на двох українських офіцерів - Геращенко

Укрінформ
Представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко спростовує заяву адвоката Володимира Рубана про нібито готовність ОРДЛО обміняти його на двох українських військових.

Про це вона повідомила у Facebook.

«Не відповідають дійсності заяви адвокатів Рубана, далеких від переговорного процесу. Ніколи ОРДЛО не пропонували за цього «офіцера» (Рубана - ред.) двох наших офіцерів», - підкреслила Геращенко.

За її словами сторони лише один раз обговорювали формулу обміну «1 на 1». 

«Потім ОРДЛО просто включили його прізвище (Рубана - ред.) в свій загальний список, де майже триста осіб, і заявили, що ніяких малих обмінів не буде, тільки всіх на всіх. Звичайно, це позиція, надиктована їм у Кремлі. Але якщо всіх на всіх, то ми вимагаємо включити в цей список і всіх бранців Кремля в російських тюрмах: Сенцова, Кольченка, Сущенка, Балуха, Гриба, Карпюка, всі інших», - підкреслила представник України в ТКГ.

Читайте також: Рубан був готовий визнати провину — адвокат

Геращенко нагадала, що українська сторона стоїть на позиції передачі 36 росіян тільки РФ, «а ніяким не ОРДЛО», в обмін на звільнення українців.

Як повідомлялося, адвокат  Рубана Валентин Рибін заявив, що його підзахисний був готовий укласти угоду зі слідством та визнати провину. Як він стверджує, на цей крок Рубан був готовий піти задля "повернення в Україну військовослужбовців України" - нібито двох українських військових, які перебувають у полоні бойовиків з часів боїв за Іловайськ у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-