Рубан був готовий визнати провину — адвокат

Рубан був готовий визнати провину — адвокат

Укрінформ
Затриманий керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан був готовий укласти угоду зі слідством та визнати провину.

Про це "Українській правді" розповів його адвокат Валентин Рибін.

"Ми 27 липня надали відповідну заяву прокуратурі про те, що ми готові ініціювати процес щодо угоди про визнання провини", – сказав захисник.

Як він стверджує, на цей крок Рубан був готовий піти задля "повернення в Україну військовослужбовців України".

"Я з самого початку говорив про те, що "ДНР" готова запропонувати двох військовослужбовців Збройних сил України в обмін на Володимира Рубана", – зазначив адвокат.

За його словами, це нібито двоє українських військових, які перебувають у полоні бойовиків з часів боїв за Іловайськ у 2014 році.

Проте, за словами захисника, наступного робочого дня після подання заяви до прокуратури їм надали доручення про закінчення досудового розслідування. А оскільки наразі справа перебуває на етапі ознайомлення з матеріалами, угоду укласти неможливо.

"Тобто ми вже йдемо в суд і там, у суді, вже будемо розглядати це провадження", – уточнив Рибін.

Водночас, він наголосив, що в суді Рубан не визнаватиме провини. Адвокат також заявив, що домагатиметься виправдувального вироку.

Читайте також: СБУ завершила слідство у справі Савченко і Рубана

Раніше повідомлялось, що правоохоронні органи завершили розслідування у справі народного депутата Надії Савченко та Володимира Рубана.

Обом інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Рубана затримали 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї, яку він віз з окупованої території на підконтрольну уряду частину України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-