Стало відомо, який суд розглядатиме справу екс-перекладача Гройсмана

Стало відомо, який суд розглядатиме справу екс-перекладача Гройсмана

Укрінформ
Апеляційний суд Києва визначив підсудність у кримінальному провадженні за підозрою колишнього перекладача Прем’єр-міністра України Станіслава Єжова у державній зраді за Голосіївським районним судом столиці.

Про це повідомляє портал Судова влада.

“30 липня 2018 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва подання в.о. голови Печерського районного суду міста Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Єжова С. С задоволено частково, кримінальне провадження стосовно Єжова С.С. направлено для розгляду до Голосіївського районного суду міста Києва”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня 2017 року працівники Служби безпеки України викрили заступника керівника протоколу Прем'єр-міністра України Станіслава Єжова, якого завербували російські спецслужби під час його довготривалого відрядження за кордоном.

Читайте також: Підозрюваного у держзраді чиновника 21 грудня звільнили з Кабміну

За даними спецслужби, чиновник збирав службову інформацію Кабінету міністрів України, зокрема щодо закордонних поїздок і переговорів Прем'єр-міністра, яку потім електронною поштою пересилав представникам російської спецслужби. 21 грудня 2017 року Єжову оголошено підозру у вчиненні державної зради. Його взяли під варту до 17 лютого 2018 року без права на заставу.

Єжова обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 («Державна зрада») Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-