Держзрада Януковича: ВС відмовився передавати справу до іншого суду

Держзрада Януковича: ВС відмовився передавати справу до іншого суду

Укрінформ
Верховний Суд відмовив адвокатам екс-президента Віктора Януковича у клопотанні щодо передачі справи про державну зраду до іншого суду.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив адвокат екс-президента Віталій Сердюк.

"Ми просили сьогодні у Верховному Суді передати (справу  — ред.) в інший суд. Верховний Суд вирішив залишити розгляд цієї справи в Оболонському суді", - сказав Сердюк.

Він також наголосив, що захист Януковича "безумовно" прибуде на засідання в Оболонський райсуд 31 липня.

"Ми завтра продовжимо допит свідків. На завтра запланована участь у засіданні свідка Аркадія Ярощука з території Республіки Білорусь, з Мінська, шляхом відеоконференції", - зазначив адвокат.

Аркадій Ярощук - колишній інструктор вертольота AW-139 ТОВ "Центр Авіа", він керував вертольотом, на якому Янукович 22 лютого 2014 року вилетів з Харкова до Донецька.

Як повідомлялося, 30 липня адвокати Януковича не прийшли до Оболонського райсуду на початок судових дебатів у справі щодо держзради Януковича.

Це була вже друга спроба розпочати судові дебати. Вперше суд спробував перейти до дебатів 19 квітня, але потім повернувся до стадії допиту свідків захисту.

Читайте також: Справа Януковича: суд перенесли, бо не прийшли адвокати

17 липня суд оголосив про завершення стадії допиту свідків і відновив судові дебати.

Наступне засідання призначене на 31 липня на 10:00.

29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-