Вселенський патріарх: Кінцева мета – надати українській церкві автокефалію

Вселенський патріарх: Кінцева мета – надати українській церкві автокефалію

Укрінформ
Константинопольська церква взяла на себе ініціативу відновити єдність православних віруючих України з кінцевою метою надати українській церкві автокефалію.

Про це йдеться у посланні Вселенського патріарха Варфоломія, яке передав Президенту України Петру Порошенку в Києві митрополит Гальський Еммануїл, повідомляє прес-служба глави держави

Так, у посланні Вселенського патріарха наголошено: «Визнаючи високу відповідальність першопрестольної Константинопольської церкви, яка ніколи не мирилася із незаконними і неканонічними ситуаціями, які потрясали природне функціонування православної церкви, і в ці відповідальні часи вона взяла на себе ініціативу відновити єдність православних віруючих України з кінцевою ціллю дарувати українській церкві автокефалію».

Глава держави подякував за такий важливий сигнал та зазначив, що Україна сподівається на рішення про надання Томосу. «Це історичний момент не лише для України і української церкви повернутися в лоно Церкви-Матері», - підкреслив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, делегація Вселенського патріархату 27 липня прибула до Києва для участі у заходах з нагоди відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі, запланованих на 28 липня. 

Очікується, що у суботу в Києві пройде масштабний хресний хід за єдину Помісну українську православну церкву, участь у якому планують взяти представники різних конфесій.

Читайте також: Синод УПЦ КП переконаний, що рішення про автокефалію сприятиме суспільному миру

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко 17 квітня 2018 року заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП і УАПЦ відповідне звернення для передачі Вселенському патріархові Варфоломію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення єдиної Помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-