Порошенко подякував Словенії за підтримку

Порошенко подякував Словенії за підтримку

Укрінформ
Президент Петро Порошенко прийняв посла Словенії Наташу Прах у зв'язку із завершенням її дипломатичної місії в Україні і відзначив зміцнення партнерства між країнами за останні роки.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Глава держави висловив вдячність послу Словенії за активну підтримку України в часи надзвичайних викликів, що стоять перед нашою державою як в питанні забезпечення суверенітету і територіальної цілісності, так і на шляху поглиблення внутрішніх трансформацій", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що під час зустрічі було особливо відзначено чітку та послідовну позицію Словенії у питанні протидії триваючій російській агресії проти України та важливу гуманітарну і технічну допомогу словенської сторони. Також наголошено на значній активізації партнерства між сторонами та готовність України та Словенії і надалі докладати зусиль для повноцінного розкриття потенціалу двостороннього співробітництва.

"Відносини між нашими країнами ніколи не були такими близькими та теплими, як сьогодні. Вони базуються на взаєморозумінні та взаємній підтримці", - підкреслила Прах та подякувала Президентові України та його команді за підтримку.

Читайте також: Словенія починає будівництво сонячної електростанції в Житомирі

Згідно із повідомленням, посол відзначила серйозний прогрес України за останні чотири роки на шляху демократичних реформ та суттєве прискорення процесу зближення з ЄС.

Як повідомлялося, у травні Порошенко під час спільної із Президентом Словенії Борутом Пахором прес-конференції у Києві наголосив, що обсяг товарообігу у 2017 році між Україною та Словенією зріс на 31%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-