Україна має продовжити дію закону про особливий статус Донбасу - Волкер

Україна має продовжити дію закону про особливий статус Донбасу - Волкер

Укрінформ
Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що Україна опиниться в невигідній ситуації, якщо не продовжить дію закону про особливий статус Донбасу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Я розумію розчарування українських законодавців і суспільства. Вони робили необхідні кроки - такі, як ухвалення цього закону про особливий статус та закону про амністію. Натомість Росія не зробила нічого для завершення конфлікту та виведення військ" – підкреслив Волкер.

На його думку, закон було прийнято, але не було застосування цього закону.

Читайте також: США відкидають ідею "референдуму" на Донбасі - Волкер

"На сьогодні немає і особливого статусу. Він запрацює тільки за тих умов, коли буде домовленість, коли Росія виведе війська та будуть проведені місцеві вибори" – додав спецпредставник США.

Втім, він вважає, що більше шкоди від припинення дії закону аніж від її продовження.

"Я не бачу жодної шкоди у продовженні дії закону. Нічого не зміниться від сьогодні і до того дня, коли дію закону вже буде продовжено. Думаю, в цьому немає шкоди. Натомість Росія використовуватиме зупинення дії закону як причину скаржитись на Україну. Там скажуть, що Україна не хоче виконувати Мінські угоди. Тому просто не давайте Росії цього аргументу. Продовження дії закону нічого насправді не змінить", – впевнений Волкер.

Волкер вважає, що з української позиції було б логічним продовжувати тиснути на Росію та не дозволити їй використати зупинення дії закону проти України.

Як повідомлялося, Верховна Рада у вересні 2014 року ухвалила закон про особливий статус на Донбасі. Документ визначає тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування, діяльності органів місцевої влади в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Особливий порядок на зазначених територіях було запроваджено на 3 роки.

У жовтні 2017 року Верховна Рада ухвалила закон, який продовжує особливий статус на Донбасі на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-