Порошенко посилив соцзахист постраждалих учасників Революції Гідності

Порошенко посилив соцзахист постраждалих учасників Революції Гідності

Укрінформ
Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту постраждалих учасників Революції Гідності та осіб, які брали участь у забезпеченні проведення АТО.

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

“Президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 2443-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що законом, зокрема, вносяться зміни до низки законодавчих актів України щодо визначення пільг та інших соціальних гарантій для постраждалих учасників Революції Гідності.

Крім того, законом приводяться у відповідність до чинного законодавства норми щодо визначення статусу працівників підприємств, установ, організацій, які брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції в період її проведення; змінюються терміни «інвалід», «дитина-інвалід», «інвалід з дитинства», «інвалід війни» відповідно на терміни «особа з інвалідністю», «дитина з інвалідністю», «особа з інвалідністю з дитинства» та «особа з інвалідністю внаслідок війни».

Читайте також: Порошенко доручив керівництву Житомирщини надати допомогу постраждалим у ДТП

Також закон передбачає врегулювання чинного законодавства із положеннями закону “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 22 травня ухвалила закон “Про внесення змін до законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб”. За відповідне рішення проголосували 226 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-