Рада VIII скликання: Геращенко розповіла, що зробила

Рада VIII скликання: Геращенко розповіла, що зробила

Звіт
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко прозвітувала про свою діяльність протягом восьмої сесії парламенту.

Відповідний звіт вона опублікувала у Facebook.

Геращенко розповіла про роботу як народного депутата, співголови Міжпарламентської ради Україна - НАТО, члена депутатських груп «Мінська платформа», члена МФО «Рівні можливості», представника України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, члена міжпарламентських делегацій.

«Сьогодні закінчується 8 сесія ВР нинішнього скликання. Традиційно (й згідно із законом), публікую мій звіт за 8-у сесію Верховної Ради України VIII скликання», - написала вона.

Ірина Геращенко зазначила, що стала співавтором 21 законопроекту та 7 проектів постанов, з яких було ухвалено 4 закони і 6 постанов. Серед найважливіших вона назвала закон «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти», проект якого був поданий нею на попередніх сесіях.

Окрім того, нею підготовлено 22 депутатських запити до різних органів влади щодо питань удосконалення механізму соціальних та пенсійних виплат ВПО та громадянам України у звільнених населених пунктах на Донбасі; вирішення проблемних питань ветеранів АТО/ООС; створення єдиного реєстру у сфері обліку випадків насильницьких смертей неповнолітніх громадян України, заподіяних під час або внаслідок збройного конфлікту на сході України; створення Реєстру порушення прав журналістів на тимчасово окупованих територіях України; відновлення інфраструктурних об'єктів на Донбасі, врегулювання питання виплат, звільненим з полону та надання правничої та соціальної допомоги політв'язнів.

Читайте також: Геращенко – за бойкот телеканалів, які називають в'язнів Кремля "терористами"

За лютий-липень вона також узяла участь у більш ніж 60 міжнародних зустрічах: з членами урядів та парламентів зарубіжних країн, представниками міжнародних організацій та представниками дипломатичних місій. «Серед них - зустрічі з: Віце-президентом МКЧХ Ж.Карбоньє, Директором з операційної діяльності МКЧХ Д.Стілхарт, спецпредставником Державного департаменту США з питань України К. Волкером, президентом ПА ОБСЄ Г. Церетелі», - наголосила віце-спікер.

Геращенко за цей час здійснила понад 60 робочих поїздок до Колумбії, Канади, Хорватії, Великобританії. «Ключові теми зустрічей- інформування партнерів про безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі, заручників, вивчення досвіду інших країн в питаннях перехідного правосуддя, амністії, реінтеграції, розмінування», - написала віце-спікер.

Також вона разом з колегами по делегації в ПАРЄ брала участь у сесіях, на яких було прийнято важливі резолюції, в т. ч. стосовно політв'язнів Кремля.

Підбиваючи підсумки своєї роботи в ТКГ, вона зазначила, що цього року вдалося добитися звільнення 3 заручників.

Окрім того, за цей час вона здійснила три поїздки на Донбас, під час яких ознайомилася з ходом пошукових робіт і ексгумації тіл загиблих, розмінування, побувала в звільнених населених пунктах, на КПВВ, ознайомилася з безпековою і гуманітарною ситуацією, ситуацією в ЗСУ.

У звіті також зазначена благодійна її діяльність з підтримки кількох бригад на Сході України, допомоги сім'ям незаконно утримуваних в ОРДЛО та в РФ громадян України, а також з перерахування частини своєї зарплати онкологічному відділенню НДСЛ "Охматдит".

Як повідомлялося, 13 липня Рада закрила свою восьму сесію, наступна розпочнеться 4 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-