За тиждень роботи у комітетах Ради зібралися лише

За тиждень роботи у комітетах Ради зібралися лише "бюджетники" - ОПОРА

Укрінформ
Громадська мережа ОПОРА констатує, що за тиждень роботи депутатів в комітетах ВР після закриття сесії на засідання збирався лише комітет з питань бюджету і провів його на виїзді у Херсоні.

Про це йдеться в повідомленні ОПОРИ.

"З 27 парламентських комітетів лише один - бюджетний, збирався на засідання, але й те виїзне у місті Херсоні. Натомість у комітеті з питань запобігання і протидії корупції відбулись слухання на тему: "Актуальні проблеми захисту представників ромської етнічної меншини: хто саботує інтеграцію циган в українське суспільство?", - зазначається в повідомленні за результатами дослідження сайтів комітетів, метою якого було з'ясувати, чи працювали народні обранці у парламентських комітетах, чи пішли відпочивати одразу по закінченню пленарного тижня 13 липня.

ОПОРА зазначає, що на сайтах ще чотирьох комітетів Верховної Ради законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності; національної безпеки і оборони; соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення і комітету у закордонних справах є інформація про зібрання робочих груп, наради чи зустрічі.

"На офіційних порталах решти профільних комітетів не вдалося знайти інформацію про їхню роботу за цей тиждень", - наголошує організація.

Читайте також: ОПОРА назвала найстаранніших депутатів у комітетах

Мережа також  відзначає, що ситуація, коли комітети не засідають у спеціально відведений тиждень не нова. За підрахунками ОПОРИ, з початку 8-го скликання і до червня 2018 року, комітети Верховної Ради провели понад 2250 засідань. Із них, 30,6% зібрань відбулись виключно у пленарний день, 56,6% у змішано пленарно-комітетський, лише 7,8% виключно у комітетський день і ще 5% в інші дні.

Як повідомлялося, тиждень з 16 по 20 липня, згідно із календарним планом восьмої сесії парламенту, відводився депутатам для роботи в комітетах і фракціях.

13 липня Рада закрила восьму сесію, наступна розпочнеться 4 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-