Геращенко та Денісова просять уряд про підтримку родин заручників і політв'язнів

Геращенко та Денісова просять уряд про підтримку родин заручників і політв'язнів

Укрінформ
Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко та уповноважений Ради з прав людини Людмила Денісова направили спільний запит до уряду щодо забезпечення підтримки родин заручників і політв'язнів.

На цьому наголосила Геращенко у себе на сторінці у Facebook.

«У нас із омбудсменом є питання - чому уряд не може прийняти постанову і вирішити проблему за 7 місяців, чому їм не болить? Спрямували спільний запит і пропозицію на уряд і сподіваємося на вирішення цього питання», - зазначила віце-спікер за результатами зустрічі з омбудсменом.

Геращенко повідомила, що на зустрічі обговорювалися подальші кроки в питаннях підтримки родин заручників і політв'язнів Кремля, координації зусиль для звільнення українців, посилення інформування наших партнерів про ситуацію з політв'язнями, формування спільних вимог до міжнародних гуманітарних місій, зокрема, до МКЧХ , щодо їх доступу до незаконно утримуваних українців. 

«Немає жодного пояснення бездіяльності уряду в питаннях підтримки родин заручників і політв'язнів. Всі ці роки їм допомагають волонтери, добрі люди, бізнес, до якого ми звертаємося з проханнями, ми особисто. 

Водночас у бюджеті на 2018 рік виділені кошти на адвокатську допомогу тим, кого утримують в окупованому Криму, на підтримку родин»,  - наголосила Геращенко.

Читайте також: Сенцову потрібне термінове медобстеження: Денісова написала Ягланду і Міятович

При цьому вона підкреслила, що список політв'язнів - є в заяві ВР, а гроші закладені в бюджет. Окрім того, вона нагадала, що в парламенті зареєстровано кілька законодавчих ініціатив стосовно того, як урегулювати це питання соцдопомоги на законодавчому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-