Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів трьох країн

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів трьох країн

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустрічі та прийняв вірчі грамоти послів Люксембургу, Киргизстану та Марокко.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти посла Великого Герцогства Люксембург в Україні Жерара Леона П’єра Філіпса", - йдеться в повідомленні.

У ході спілкування з дипломатом Порошенко, зокрема, висловив вдячність люксембурзькій стороні за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, неухильне та послідовне дотримання режиму обмежувальних заходів ЄС проти РФ, плідну співпрацю в рамках міжнародних організацій.

Відзначивши перспективи розвитку взаємовигідних відносин між Україною та Люксембургом, співрозмовники погодилися із необхідністю докласти спільних зусиль з метою посилення позитивної динаміки політичного діалогу, а також активізації взаємодії у торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

Глава держави також прийняв вірчі грамоти посла Киргизької Республіки в Україні Жусупбека Шаріповича Шаріпова.

"Співрозмовники відзначили незмінність позицій України та Киргизької Республіки у прагненні зміцнювати та надалі розвивати двосторонню взаємодію", - поінформували в АП.

Зазначається, що Порошенко висловився за пожвавлення динаміки українсько-киргизького діалогу в різних сферах і наголосив на важливості інтенсифікації торговельно-економічної співпраці.

Окрему увагу було приділено питанням ефективної взаємодії сторін у рамках міжнародних організацій з питань, що становлять взаємний інтерес.

Читайте також: Порошенко привітав Меркель з днем народження

Крім того, Президент прийняв вірчі грамоти посла Королівства Марокко в Україні Фауз Ель Ашабі.

На зустрічі з дипломатом, як зауважили в прес-службі глави держави, було підкреслено важливість налагодження ефективної взаємодії між двома країнами в рамках ООН, а також у процесі набуття Україною статусу спостерігача в Організації ісламського співробітництва.

Було відзначено і зацікавленість у активізації торговельно-економічної співпраці з Марокко та можливості використання значного промислового та науково-технічного потенціалу України для реалізації спільних проектів.

Водночас Порошенко запропонував марокканській стороні ухвалити рішення стосовно скасування візових вимог для українських громадян, які відвідують Марокко з туристичною метою.

Разом з тим сторони високо оцінили двосторонню співпрацю у гуманітарній сфері, та зауважили, що українська вища освіта має в Марокко високу репутацію і кількість марокканських студентів, які навчаються в Україні, постійно зростає, поінформували в прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-