ОПОРА констатує завершення першого етапу конкурсу у виборчі омбудсмени

ОПОРА констатує завершення першого етапу конкурсу у виборчі омбудсмени

Укрінформ
Громадська мережа ОПОРА констатує завершення відбірковим комітетом першого етапу конкурсу на посаду громадського омбудсмена з виборчих прав.

На цьому наголошується в повідомленні ОПОРИ у Facebook.

"Перший етап конкурсу на посаду громадського омбудсмена з виборчих прав завершено. Члени відбіркового комітету високо оцінили рівень усіх конкурсантів і обрали лідерів за найвищими показниками поданих анкет", - йдеться в повідомленні.

ОПОРА зазначає, що під час розгляду анкет члени комітету враховували забезпечення регіонального розподілу, гендерну та професійно-галузеву збалансованість відібраних учасників.

На наступному етапі  планується проведення співбесід з потенційними захисниками виборчих прав.

Читайте також: ОПОРА назвала найбільш дисципліновані фракції Ради

Передбачається, що громадський омбудсмен - це незаангажована, компетентна, вмотивована людина, яка забезпечує системний аналіз застосування законодавства та практик розслідування виборчих злочинів, виступає комунікатором між виборцями, кандидатами, медіа та правоохоронними органами з питань впровадження практик протидії порушенням на виборах.

Раніше ОПОРА зазначала, що за рік до загальнонаціональних виборів Європейський Союз започаткував  проект "Виборча реформа задля підсилення впливу агентів змін та підтримки публічного діалогу", який реалізує ОПОРА спільно з Українським католицьким університетом та Європейським центром підтримки виборів. Проект спрямований на захист виборчих прав громадян шляхом реформування законодавства про парламентські та місцеві вибори та створення мережі громадських омбудсменів по всій Україні.

Як повідомлялося, в Україні у березні та жовтні 2019 року мають відбутися чергові президентські і парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-