Геращенко: Жодного разу не чула від Президента

Геращенко: Жодного разу не чула від Президента "сигналів" про дочасні вибори Ради

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко виключає можливість проведення позачергових парламентських і президентський виборів.

На цьому вона наголосила в інтерв'ю Укрінформу.

"Я впевнена, що і президентські, і парламентські вибори відбудуться у визначені Конституцією терміни, й остуджувала гарячі голови, які марили виборами під час "редутів", "наметових містечок", інших розкачок і прокачок, - що ніяких дочасних виборів не буде. Треба працювати, а не постійно марити виборами", - підкреслила перший віце-спікер.

Водночас вона наголосила, що для дочасних президентських виборів "немає жодних підстав", а для дочасних парламентських може бути декілька передумов.

"Одна з них, наприклад, якщо парламент буде недієздатний, якщо не буде коаліції", - зазначила вона.

За словами Геращенко, остання сесія парламенту засвідчила існування коаліції, але "хиткої й не ідеальної".

"Вона (парламентська коаліція - ред.) існує в форматі двох фракцій, які виконують свої обіцянки перед виборцями: БПП і "Народний фронт", також в коаліції присутні позафракційні депутати", - вважає перший віце-спікер.

Читайте також: Зміну ЦВК блокують через побоювання дострокових виборів Ради — Геращенко

Разом із цим Геращенко підкреслила, що "жодного разу не чула від Президента жодних сигналів про можливість" дочасних парламентських виборів.

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляв, що немає жодних підстав для проведення дочасних парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-