Фріз сказала, якою має бути відповідь на політику РФ в Азовському морі

Фріз сказала, якою має бути відповідь на політику РФ в Азовському морі

Укрінформ
Політика РФ на Азовському морі має зустріти адекватний комплекс заходів, що передбачає зокрема судові позови проти Росії за збитки, що завдані затримкою суден.

Про це член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, голова української  парламентської делегації в ПА НАТО Ірина Фриз написала у Facebook.

"Вважаю, що продовження небезпечної політики Росії на Азовському морі має зустріти адекватний комплекс заходів - починаючи від посилення та розширення санкцій щодо активів російських установ в Україні та закінчуючи судовими позовами проти Російської Федерації за збитки, що завдані затримкою суден; накладенням арешту на рахунки російських установ на території України", - зазначила вона.

Фріз також наголосила на необхідності запровадження більш жорстких заходів протидії такій політиці країни-агресора щодо затриманням українських та інших країн кораблів, що прямують до портів України.

Читайте також: Росія затримала в Азовському морі вже 148 суден "для огляду"

"Досить дипломатичної виваженості й лібералізму. На вулиці не 2014 рік. Ситуація змінилася. Ми маємо застосовувати механізми захисту національних інтересів для того, щоб агресор усвідомлював наші можливості", - підкреслила депутат.

Як повідомлялося, раніше президент Петро Порошенко не виключив, що нинішня поведінка росіян щодо огляду та блокування входження кораблів в українські порти на Азовському морі може свідчити про наміри Російської Федерації здійснити військові атаки на Маріуполь.

Кількість затримок та арешту Російською Федерацією суден, які прямують з/до українських портів через Керченську протоку, на сьогоднішній день вже становить 148 одиниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-