У Росії відреагували на україно-американські навчання «Сі Бриз-2018»

У Росії відреагували на україно-американські навчання «Сі Бриз-2018»

Укрінформ
Росія розглядає проведення українсько-американських військових навчань «Сі Бриз-2018» як спробу спровокувати напруженість на Чорному морі.

Про це заявила представник міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова.

«Відповідальність за можливі негативні наслідки несуть ті країни, які втягують Україну в небезпечні «ігри з вогнем», і постійно звинувачують Росію в тому, що вона загрожує регіональній стабільності», - заявила вона.

Читайте також: Окупанти проводять у Криму ракетні навчання – відпрацьовують пуски по морських цілях

В МЗС РФ також заявили, що військова активність союзників буде здійснюватися в безпосередній близькості до «зони конфлікту», маючи на увазі Операцію Об’єднаних Сил, яка покликана звільнити частину окупованих російськими гібридними силами територій Луганської та Донецької областей.

Читайте також: Sea Breeze 2018: ескадра кораблів вийшла у відкрите море

Як повідомлялося, у навчаннях Sea Breeze 2018 беруть участь флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадренний есмінець США УРО USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS Bodri, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України і ДПСУ, а також 25 літаків і гелікоптерів.

За словами командувача ВМС ЗСУ віце-адмірала Ігоря Воронченка, що відкрив 9 липня навчання багатонаціональних сил, всього у них візьмуть участь близько трьох тисяч військовослужбовців, а "основними навчально-бойовими елементами та завданнями моряків протягом 9-21 липня стануть дії протикорабельної та протиповітряної оборони, висадки морського десанту на необладнане узбережжя, проведення рейдових дій, тактичне маневрування та плавання в ордерах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-