Грібаускайте підтримала євроатлантичну інтеграцію України та Грузії

Грібаускайте підтримала євроатлантичну інтеграцію України та Грузії

Укрінформ
Президент Литви Даля Грібаускайте під час засідання комісії НАТО-Україна-Грузія висловила тверду підтримку територіальної цілісності, суверенітету цих держав і їхньому прагненню до членства в НАТО.

Про це повідомляє прес-служба президента Литви.

"Ціна вибору Україною і Грузією шляху трансатлантичної інтеграції дуже висока - війна, тому підтримка Альянсу і політика відкритих дверей мають величезне значення. Рішучий опір цих держав російській агресії, їхня воля і рішучість захищатися - це теж є основою безпеки Європи", - сказала Грібаускайте.

Глави держав, які брали участь у засіданні комісії, дали позитивну оцінку прогресу України і Грузії і підкреслили, що подальше успішне проведення стратегічних реформ - ключова умова членства в НАТО.

Альянс в цілому цінує внесок цих держав у забезпечення міжнародного миру і стабільності. Уже зараз Грузія і Україна активно беруть участь у міжнародних місіях і операціях під керівництвом НАТО.

Читайте також: Двері відкриті – Порошенко про головний сигнал саміту НАТО

Україна, наприклад, бере участь в місії НАТО в Афганістані "Рішуча підтримка". Наша держава надавала підтримку операціям НАТО в Балканському регіоні, зусиллям Глобальної коаліції в Іраку. Українські військові перебували на чергуванні в складі Сил швидкого реагування НАТО.

НАТО активно співпрацює з Україною в боротьбі з гібридними погрозами. Створено спільні платформи з протидії гібридним загрозам. Експерти НАТО сприяють реформуванню оборонного сектора України, проводяться спільні програми, мета яких - модернізація військово-навчальних закладів цієї країни. Крім того, втілюється в життя пакет всебічної допомоги Україні.

Фото: lrp.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-