Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав він. 

У залі зареєструвалося 362 депутати. 

Як повідомлялося, ВР розгляне у четвер звільнення та призначення нових членів ЦВК, призначення за своєю квотою суддів КС та включення до порядку денного законопроектів №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин і є серед вимог власників авто на єврономерах. 

11 липня Голова Верховної Ради заявив, що на той час фракції не досягнути компромісу щодо розгляду призначення нових членів Центрвиборчкому. Але у четвер після засідання фракції БПП Артур Герасимов заявив про готовність фракції відкликати одну зі своїх кандидатур на посаду члена ЦВК. Фракція звернулася до колег з коаліції відкликати зі своєї сторони одну кандидатуру для забезпечення представлення кандидатур від усіх фракцій Ради.

5 липня Верховна Рада мала розглядати питання зміни складу Центральної виборчої комісії, однак ряд фракцій наполягали на необхідності перевнесення подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії, в якому передбачити 13 кандидатур замість 14, які раніше подав Президент Петро Порошенко. Окрім того, деякі фракції наполягали на тому, щоб у поданні були представлені кандидатури від усіх парламентських фракцій.

Фракція "Блоку Петра Порошенка" вимагала розгляду парламентом питання зміни складу ЦВК, і більшість фракцій залишила сесійну залу з вимогою невідкладного розгляду цього питання.

Читайте також: Депутатська недоторканність: Раді пропонують дедлайн для поправок

Таким чином, парламент не розглядав звільнення та призначення нових членів Центрвиборчкому.

Під час погоджувальної ради у понеділок Парубій повідомив, що до нього продовжують надходити пропозиції від фракцій щодо можливості оновлення ЦВК. При цьому він озвучив одну із них: аби в законі про ЦВК змінити кількісний склад комісії. 

11 липня голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що НФ проти внесення змін до закону про Центральну виборчу комісію, які б передбачали збільшення кількості членів Центрвиборчкому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-