Україна віддана мирному вирішенню ситуації на Донбасі — Порошенко

Україна віддана мирному вирішенню ситуації на Донбасі — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що Україна залишається на позиції мирного вирішення ситуації на Донбасі та з Кримом і розраховує на підтримку країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Про це він заявив під час спільної з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я сподіваюся, що члени Альянсу підтримуватимуть устремління українського народу, його спротив російській агресії на Донбасі та незаконній анексії Криму. Україна повністю прихильна мирному вирішенню цього питання, але мирне рішення повинне забезпечити неподільність української територіальної цілісності та суверенітету”, - підкреслив Порошенко.

Він наголосив, що Росія повинна дотримуватися своїх зобов’язань й відвести важке озброєння та свої збройні формування, а також звільнити заручників і політичних в’язнів.

Читайте також: НАТО заохочує Україну до реформ, щоб наблизитися до членства – Столтенберг'

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня 2018 року Президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у Королівстві Бельгія, де візьме участь у заходах Саміту НАТО на запрошення генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

На саміті НАТО у четвер президенти України та Грузії зустрінуться із Північноатлантичною радою на рівні глав держав та урядів союзників.

Програмою візиту також передбачена низка двосторонніх зустрічей Президента України з лідерами іноземних країн, які братимуть участь у Саміті Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-