Порошенко: Солідарність НАТО щодо України є мотивацією для продовження реформ

Порошенко: Солідарність НАТО щодо України є мотивацією для продовження реформ

Фото
Укрінформ
Україна високо цінує підтримку та солідарність НАТО в умовах російської агресії.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у четвер перед початком другого дня саміту НАТО у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я дуже високо ціную єдність усіх країн-членів НАТО, а також міцну солідарність, що демонструє Альянс», - наголосив глава держави.

Порошенко також відзначив, що Україна високого цінує сильний текст на свою підтримку, включений до декларації Брюссельського саміту НАТО.

Візит Президента України до Бельгії для участі у Саміті НАТО / Фото: Михайло Палінчак

«Це є дуже сильною мотивацією для продовження реформ. Особливо це стосується безпекового сектору, демократичних перетворень у країні. Також це абсолютно правильні слова про російську агресію на сході моєї країни та про нелегальну анексію Криму», - заявив Президент.

Читайте також: У Порошенка кажуть, що Україна стоїть на порозі членства до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів країн-членів НАТО закликали у декларації Брюссельського саміту Росію припинити військове втручання в Україні та вивести свої збройні сили з території держави.

Лідери НАТО також вкотре висловили підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також Грузії і Молдови у межах їхніх міжнародно визнаних кордонів та закликали РФ вивести свої збройні сили з територій цих трьох країн.

Саміт Альянсу суворо засудив нелегальну і протиправну анексію Криму, яка ніколи не буде визнана.

У цьому зв'язку Альянс підтримав міжнародні санкції, уведені проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-