Реформа ГПУ: замість чотирьох підрозділів — нові управління

Реформа ГПУ: замість чотирьох підрозділів — нові управління

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко підписав наказ про організаційні зміни у структурі та штатному розписі відомства.

Відповідну інформацію оприлюднено на сайті ГПУ.

"Наказом Генерального прокурора ліквідовано чотири самостійні структурні підрозділи Генеральної прокуратури, а саме: Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; Департамент спеціальних розслідувань; Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями; та Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, натомість у структурі ГПУ утворено Управління спеціальних розслідувань як самостійний структурний підрозділ з тією ж штатною чисельністю, що й однойменне управління у складі колишнього Департаменту спеціальних розслідувань. Відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань включено як окремий підрозділ у Департаменті процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань.

Читайте також: У ГПУ заявляють, що Горбатюк не пускає перевірку у Департамент спецрозслідувань

Окрім того, на базі двох самостійних ліквідованих структурних підрозділів утворено два нових управління у складі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України: Управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки та Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.

Поінформовано, що вказані зміни мають на меті розмежування структурних підрозділів, які здійснюють досудове розслідування і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням в Генпрокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-