Україна на саміті НАТО порушить три блоки питань – Пристайко

Україна на саміті НАТО порушить три блоки питань – Пристайко

Укрінформ
Президент України на саміті НАТО планує обговорити три блоки питань. 

Про це у кулуарах саміту НАТО заявив журналістам глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Президент прибуває з трьома блоками питань, які він хоче обговорити. По-перше, це те, що відбувається у нашому регіоні. Ми хочемо обговорити із союзниками наше бачення безпеки (або небезпеки) у регіоні, включаючи Чорне море, східний фланг НАТО, а також про те, як нам вдається протистояти Росії, і що для цього треба зробити», - розповів посол.

Він додав, що йтиметься про виконання Мінських домовленостей, розгортання операції ООН на Донбасі, звільнення українських заручників, ситуацію в окупованому Криму і загалом про небезпеку, яка зростає від Росії.

«По-друге, йтиметься про саму взаємодію з Альянсом. Як ми використовуємо пакет комплексної допомоги, наданої з боку НАТО на минулому Варшавському саміті. Що треба зробити у майбутньому, як Україна посилює свої оборонні спроможності, і що нам для цього потрібно», - зазначив глава Місії України при НАТО.

Третім важливим блоком питань, заявив посол, є просування України на шляху євроатлантичної інтеграції.

Читайте також: Гриневич заявляє про нові "мовні" претензії з боку Угорщини

Пристайко також повідомив, що у Президента України Петра Порошенка на саміті заплановане широке коло двосторонніх зустрічей найвищого рівня.

Як повідомляв Укрінформ, за програмою саміту 12 липня запланована зустріч глав держав та урядів країн-членів Альянсу із президентами України та Грузії. Сторони обговорять прогрес реформ, розвиток партнерства та підтримки, а також регіональні загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-