НФ проти

НФ проти "розростання" Центрвиборчкому

Укрінформ
Фракція "Народний фронт" проти внесення змін до закону про центральну виборчу комісію, які б передбачали збільшення кількості членів Центрвиборчкому.

Про це журналістам в кулуарах парламенту сказав голова фракції Максим Бурбак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спікер озвучив пропозиції деяких народних депутатів збільшити кількість членів ЦВК або до 16 чоловік, або до 17. Ми розглядали дані пропозиції на нашій фракції, і фракція не підтримала дані пропозиції", - зазначив Бурбак.

Він вкотре наголосив, що "Народний фронт" продовжує наполягати на переподанні Президентом кандидатур зі складом комісії.

"Усі кандидати у ЦВК пройшли спецперевірку, їх 14, можливо, список скоротиться до 13. Це була пропозиція "Народного фронту", - сказав голова фракції.

Читайте також: Ірина Луценко спрогнозувала, коли призначать новий склад ЦВК

Як повідомлялося, 5 липня Верховна Рада мала розглядати питання зміни складу Центральної виборчої комісії, однак ряд фракцій наполягали на необхідності перевнесення подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії, в якому передбачити 13 кандидатур замість 14, які раніше подав Президент Петро Порошенко. Окрім того, деякі фракції наполягали на тому, щоб у поданні були представлені кандидатури від усіх парламентських фракцій.

Фракція "Блоку Петра Порошенка" вимагала розгляду парламентом питання зміни складу ЦВК, і більшість фракцій залишила сесійну залу з вимогою невідкладного розгляду цього питання.

Таким чином, парламент не розглядав звільнення та призначення нових членів Центрвиборчкому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-