У НАТО заявляють про безпрецедентний рівень підтримки України

У НАТО заявляють про безпрецедентний рівень підтримки України

Укрінформ
Від початку агресії Росії проти України практична підтримка з боку НАТО досягла безпрецендентного рівня.

Про це під час дискусії Київського безпекового форуму "Чого очікувати від саміту НАТО 2018?" заявив голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це засідання (зустріч Північноатлантичної ради на рівні глав держав та урядів за участю України і Грузії - ред.) буде ще однією можливістю показати підтримку територіальної цілісності і суверенітету України і права обирати власне майбутнє. Ми ще раз підтвердимо наше невизнання незаконної анексії Росією Криму і ще раз засудимо дестабілізуючі дії на сході України і закликаємо Росію припинити свою участь в цьому конфлікті, але підтримка НАТО є не тільки політичною, але і практичною. Від початку агресії Росії проти України практична підтримка досягла безпрецендентного рівня", - заявив Вінніков.

Він відмітив, що особливе партнерство між НАТО та Україною залишається дуже важливим для Альянсу.

Голова представництва НАТО в Україні також зауважив, що на майбутньому саміті НАТО ще раз підтвердять подальшу підтримку реформ в Україні і "зміцненню української обороноздатності і здатності забезпечити свою безпеку".

Читайте також: Столтенберг сказав, про що говоритиме з Порошенком на саміті НАТО

"Ми маємо комплексний пакет допомоги для України, який два роки тому був ухвалений на саміті у Варшаві, і ми плануємо ще через роботу трастових фондів надавати Україні підтримку в цьому плані, в реалізації реформ в секторі безпеки та оборони, які є так важливими для України", - додав Вінніков.

Як повідомляв Укрінформ, в Адміністрації Президента підтвердили участь Петра Порошенка у публічному заході - спеціальній сесії "НАТО залучає: Діалог в рамках брюссельського саміту", який буде проведений Німецьким Фондом Маршалла у штаб-квартирі Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-