Парубій відкрив вечірню Раду

Парубій відкрив вечірню Раду

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив вечірнє пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав він.

У залі зареєструватися 358 народних депутатів.

Під час вечірнього засідання депутати планують завершити розгляд блоку питань аграрної політики.

У першому читанні Рада збирається розглянути законопроект №6527 «Про сільськогосподарську кооперацію» та два альтернативних до нього проекти.

Разом з тим, парламентарії мають намір ухвалити закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб із числа жертв нацистських переслідувань та політичних репресій» (№3815-д).

Включити в порядок денний сесії Рада планує урядовий законопроект №8324 «Про Антикорупційну стратегію на 2018-2020 роки».

Окремим блоком ВР збирається розглянути проекти постанов щодо перейменування населених пунктів, зокрема міста Переяслав-Хмельницький. У цьому ж блоці заплановано розгляд питань про зміни в адміністративно-територіальних устроях Донецької, Луганської, Тернопільської та Полтавської областей. 

Окрім того, пленарного вівторка депутати можуть перейти до розгляду у першому читанні законопроекту №8157 «Про Національне бюро фінансової безпеки України» та альтернативні до нього проекти №8157-1 та 8157-2. Проте їх розгляд заплановано наприкінці порядку денного.

Як повідомлялося, законопроект №8157 був зареєстрований у березні 2018 року, зокрема головою фракції «Блоку Петра Порошенка» та головою комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною.

Читайте також: Рада прийняла закон про колективну власність на землю

У законопроекті запропоновано створити Національне бюро фінансової безпеки як державний правоохоронний орган, на який покладається усунення загроз фінансовій безпеці держави, у тому числі шляхом запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень у сфері господарської діяльності, віднесених до його підслідності, які прямо чи опосередковано завдають шкоди публічним фінансам, а також запобігання їх вчиненню у майбутньому. Відповідно до ч. 3 ст. 41 проекту директор НБФБ призначається на посаду та звільняється з посади Президентом України в порядку, визначеному цим законом. До повноважень Президента України та Верховної Ради України також пропонується віднести питання визнання Верховною Радою України або Президентом України роботи директора НБФБ незадовільною за результатами розгляду його щорічного звіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-