Ірина Луценко спрогнозувала, коли призначать новий склад ЦВК

Ірина Луценко спрогнозувала, коли призначать новий склад ЦВК

Укрінформ
Представник Президента у ВР Ірина Луценко прогнозує призначення нового складу ЦВК у четвер, 12 липня, після консультацій, які мають запропонувати механізм призначення 14-ти нових членів ЦВК.

Про це вона сказала журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз ідуть консультації з приводу того, як зберегти цих 14 достойних кандидатів, і в четвер розпочати роботу Ради з цього процесу... Я думаю, що будуть вноситись зміни до закону про Центральну виборчу комісію», - наголосила Луценко.

Водночас вона не виключила, що при розгляді ініціатив про зміну закону про ЦВК будуть розглядатися пропозиції по збільшенню кількісного складу комісії, який зараз складає 15 членів, у 13 з яких завершився термін повноважень.

Разом із тим вона не уточнила, до якої кількості буде запропоновано збільшити кількісний склад комісії.

«Я думаю, що до четверга це питання буде вирішене... Я думаю, що вирішення знайдеться і всі будуть задоволені, процес розблокується і ми будемо мати оновлену Центральну виборчу комісію у четвер», - додала представник Президента у ВР.

Читайте також: У БПП назвали дату розгляду зміни ЦВК

Як повідомлялося, 5 липня Рада мала розглядати питання зміни складу Центральної виборчої комісії, однак ряд фракцій наполягали на необхідності перевнесення подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії, в якому передбачити 13 кандидатур замість 14, які раніше подав Президент Петро Порошенко. Окрім того, деякі фракції наполягали на тому, щоб у поданні були представлені кандидатури від усіх парламентських фракцій.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» вимагала розгляду парламентом питання зміни складу ЦВК, і більшість фракцій покинула сесійну залу з вимогою невідкладного розгляду цього питання.

Таким чином, парламент не розглядав звільнення та призначення нових членів Центрвиборчкому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-