Батьківщина наполягає, щоб Порошенко перевніс подання на кандидатів до ЦВК

Батьківщина наполягає, щоб Порошенко перевніс подання на кандидатів до ЦВК

Укрінформ
Фракція «Батьківщина» наполягає, щоб Президент перевніс подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії, в якому було б запропоновано 13 кандидатур на 13 вакантних місць.

Про це на засіданні Ради сказав заступник голови фракції Сергій Соболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша фракція заявляє: до тих пір, поки Президент Порошенко не внесе 13 кандидатур на 13 вакансій, наша фракція не голосуватиме за жодне інше рішення стосовно Центральної виборчої комісії», - сказав Соболєв.

Він наголосив, що перевнесення подання на призначення нових членів ЦВК має сприяти проведенню чесних виборів і забезпечить відсутність фальсифікацій під час виборів.

Читайте також: Оновлення ЦВК: Парубій збирає пропозиції від фракцій

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня 2018 року Верховна Рада відмовилась ставити на розгляд питання про оновлення складу Центральної виборчої комісії. За розгляд проголосувало 189 депутатів. На знак протесту фракція БПП відмовилася брати участь у пленарних засіданнях.

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13.

Відомо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК, а у лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-