ЄС чекає поправок до закону про Антикорупційний суд - Туск

ЄС чекає поправок до закону про Антикорупційний суд - Туск

Укрінформ
Євросоюз визнає суттєвий прогрес реформ в Україні, але боротьба з корупцією має залишатися пріоритетом.

Про це заявив українською мовою президент Європейської ради Дональд Туск за результатами саміту Україна-ЄС у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вітаємо нещодавній закон про створення Вищого антикорупційного суду та чекаємо на ухвалення поправок, які потрібні для належної роботи суду", - зауважив президент Європейської ради.

Туск наголосив, що антикорупційні реформи мають залишатися пріоритетом порядку денного України.

"Європейський Союз визнає той серйозний поступ, що його Україна здійснила у впровадженні реформ", - сказав президент Європейської ради.

Водночас Туск зауважив, що деякі реформи, зокрема пенсійна та у сфері охорони здоров'я, будуть складними у короткостроковій перспективі, але зроблять Україну сильнішою у довгостроковій.

Він також відзначив, що економіка України поступово виходить із кризи та показує позитивну динаміку.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер планує розглянути у другому читанні законопроект №7441, що передбачає внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням закону про Вищий антикорупційний суд, яким пропонується врегулювати питання організації та діяльності ВАС і який має містити норму закону про Антикорупційний суд у частині апеляцій.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №7441, яким пропонується врегулювати питання організації та діяльності Вищого антикорупційного суду та гарантій діяльності його суддів.

Того ж дня ВР ухвалила закон "Про утворення Вищого антикорупційного суду", яким запустила створення ВАС.

Читайте також: Лідери ЄС визнають суттєвий прогрес українських реформ

7 червня Рада ухвалила закон "Про Вищий антикорупційний суд", яким визначаються засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності.

Згідно з законом, ВАС здійснюватиме правосуддя у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до його юрисдикції (підсудності), а також шляхом здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у таких кримінальних провадженнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-