Говорити треба про розширення санкцій проти РФ, а не їх скасування – депутат Сейму

Говорити треба про розширення санкцій проти РФ, а не їх скасування – депутат Сейму

Укрінформ
Захід сьогодні повинен вести дискусію не над скороченням чи скасуванням санкцій проти Росії, а щодо їх розширення.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловила депутат польського Сейму, співавтор доповіді "Російські воєнні злочини в Україні в 2014 році" Малгожата Госєвська.

"Реакція має бути рішучою. Потрібно вести дискусію не довкола питання чи продовжувати санкції, а як їх можна розширити і що ще можна зробити, щоб зупинити Росію", - зазначила Госєвська.

Вона додала, що зараз, насамперед, потрібно заблокувати ганебний російсько-німецький проект “Північний потік-2”.

Депутат підкреслила, що відзняті польськими документалістами фільми “Дружба в тіні Кремля. Cьогодні Грузія” та “Дружба в тіні Кремля. Завтра Україна”, прем’єра яких днями відбулася у Варшаві, повинні нагадати Європі про російські злочини на Донбасі, зокрема про долі людей з доповіді “Російські воєнні злочини в Україні в 2014 році”.

За її словами, ці фільми треба показати як на сході так і на заході Європи власне через те, що там щомісяця з'являється тема перегляду санкцій щодо РФ.

Читайте також: У Польщі хочуть підготувати доповідь про "кримські" злочини Росії

Госєвська звернула увагу, що санкції проти Росії нещодавно продовжено, але постійно треба шукати аргументи, аби переконати західних політиків, “що санкції потрібно зберегти, що з Росією потрібно вести переговори твердо, що з нею не можна мати ділових контактів, що вона просто небезпечна”.

Політик наголосила, що такі фільми, як “Дружба у тіні Кремля”, допомагають це аргументувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-