НАЗК перевірило декларації Клімкіна та Кутового

НАЗК перевірило декларації Клімкіна та Кутового

Укрінформ
НАЗК прийняло рішення про затвердження результатів здійснення повних перевірок декларацій стосовно ще 5-ти осіб, зокрема міністра закордонних справ Павла Клімкіна та міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Так, встановлено, що міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, подаючи декларацію, дотримав вимоги Закону України "Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК зазначили, що за результатами перевірки декларації депутата Херсонської міськради Дмитра Больбота виявлені ознаки правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінально кодексу України: "Депутат не задекларував дохід дружини у вигляді соціальних та страхових виплат, власний дохід, отриманий від продажу автомобіля Lexus GS 300 2005 року випуску та корпоративні права у п’яти підприємствах. Загалом встановлено відображення у декларації посадовця недостовірних відомостей на 1 111 940 гривень".

Читайте також: НАЗК перевірило декларації трьох топ-чиновників

Щодо декларацій міністра закордонних справ Павла Клімкіна за 2017 рік, заступника голови Київського апеляційного адміністративного суду Ірини Саприкіної за 2015 та 2016 роки, заступника начальника оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Віталія Ряболуса за 2016 рік, у НАЗК повідомили, що виявлені незначні порушення, однак вони не тягнуть за собою адміністративну чи кримінальну відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-