Оновлення ЦВК: Парубій сподівається на результат наступного пленарного тижня

Оновлення ЦВК: Парубій сподівається на результат наступного пленарного тижня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається на вирішення питання оновлення складу ЦВК наступного пленарного тижня.

Про це він сказав журналістам в ефірі телеканалу "112", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є надія, що питання оновлення ЦВК буде вирішено наступного тижня", - сказав спікер.

Голова парламенту розповів, що зранку у п'ятницю мав зустріч із головою фракції БПП Артуром Герасимовим після того, як ця фракція відмовилася брати участь у пленарних засіданнях через невирішення питання ЦВК.

Коментуючи ситуацію, що склалася, Парубій зауважив, що деякі пропозиції унеможливлюють розгляд цього питання. Водночас, спікер не став розкривати подробиці перемовин у парламенті з приводу ЦВК.

Парубій запевнив, що планомірна робота ВР триватиме і надалі.

Наступний пленарний тиждень - з 10 липня.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер парламент “провалив” голосування за оновлення складу Центрвиборчкому. На знак протесту фракція БПП відмовилася брати участь у пленарних засіданнях.

Читайте також: Немає жодних підстав для дочасних парламентських виборів - Парубій

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13, тому одного з претендентів необхідно відсіяти.

Відомо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК. У лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-