Цивільний міністр і розділені функції: Порошенко роз'яснив закон про нацбезпеку

Цивільний міністр і розділені функції: Порошенко роз'яснив закон про нацбезпеку

Укрінформ
Новий закон про національну безпеку передбачає, що в Україні має бути цивільний міністр оборони, а найвищою військовою посадою стане посада головнокомандувача армії.

Про це розповів Президент Петро Порошенко під час засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас буде і цивільний міністр оборони, у нас будуть розділені функції головнокомандувача Збройних сил і начальника Генерального штабу", - прокоментував Президент нововведення закону про нацбезпеку.

За його словами, зважаючи на те, що відтепер Президент як Верховний головнокомандувач та міністр оборони будуть цивільними, то найвищою військовою посадою стане посада головнокомандувача армії, який підпорядковуватиметься міністру оборони й займатиметься безпосередньо керівництвом армії та відповідатиме за боєготовність армії й інших сил оборони.

Крім того, Порошенко зауважив, що новий закон про нацбезпеку чітко окреслює повноваження Президента як Верховного головнокомандувача та описує і деталізує дії у випадку запровадження воєнного стану.

Читайте також: Президент підписав закон про нацбезпеку

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко у четвер на засіданні РНБО підписав закон “Про національну безпеку України”, ухвалений парламентом 21 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-