П'ять міністерств стали лідерами виконання проекту

П'ять міністерств стали лідерами виконання проекту "Разом проти корупції"

Укрінформ
П'ять міністерств стали лідерами виконання урядово-громадського  проекту "Разом проти корупції".

Про це сказала координатор Урядово-громадського проекту "Разом проти корупції" Оксана Величко під час засідання Кабміну 4 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усі антикорупційні заходи в рамках проекту "Разом проти корупції" - це 83 заходи, виконані на сьогодні на 58%. ...Якщо говорити про наших переможців, які міністерства є лідерами у швидкості виконання заходів, то це Міністерство молоді і спорту, Міністерство культури, Мін'юст, МЕРТ, Міноборони", - сказала Величко.

Вона додала, що у проекті "Разом проти корупції" передбачено 17 складних завдань, які наразі виконані міністерствами на 30%.

"Якщо взяти критерій амбітності, то справді серйозних і системних  заходів у цьому проекті є 17. Ці заходи виконані на 30%. Звичайно, що у цих заходах прогрес не такий швидкий... Переважно легкі заходи міністерства виконали і залишились ті заходи, які будуть у нас ще кілька років виконувати", - зазначила координатор.

Читайте також: Міклош розповів про значний прогрес України за чотири роки

За словами Величко, до проекту "Разом проти корупції" увійшли не всі антикорупційні заходи міністерств, а лише ті щодо яких були домовленості про долучення громадськості і щодо яких органи влади будуть сприяти одне одному.

Інформацію, яку озвучила координатор, Кабмін  взяв до відома.

Нагадаємо, проект було розпочато влітку 2016 року, за ініціативи Прем’єра Володимира Гройсмана. Олександр Саєнко, Міністр Кабінету Міністрів, звернувся до коаліції громадських організацій та експертів Реанімаційний Пакет Реформ щодо залучення експертів ініціативи для участі у проекті.

Упродовж проекту експерти спільно з міністерствами визначили окремі корупційні ризики, обирали 3-5 пріоритетних заходи з мінімізації корупції, щодо яких є згода спільно над ними працювати,складали детальний план щодо реалізації визначених антикорупційних заходів.

У співпраці з Секретаріатом Кабміну, міністерствами, керівництвом відповідних ЦОВВ, ДП та галузевими експертами було узгоджено 83 антикорупційні заходи, які були затверджені розпорядженням Кабінету Міністрів України № 803 від 5 жовтня. Документом передбачено, що міністерства, інші центральні органи виконавчої влади мають забезпечити участь громадськості в процесі аналізу, планування та впровадження заходів; оприлюднення на офіційних веб-сайтах детальних планів виконання заходів; звітування на засіданнях Кабінету Міністрів України про впровадження заходів та розміщення відповідних звітів на власних веб-сайтах кожні три місяці, починаючи з 9 грудня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-