Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав Парубій.

У залі зареєструвалися 356 народних депутатів.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 липня планує розглянути у другому читанні пакет законопроектів під умовною назвою "Чужих дітей не буває", спрямованих на поліпшення соціального захисту дітей. Ці проекти депутати розглянуть першим блоком. Зокрема Рада продовжить розгляд законопроекту №8296 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання». Після цього вона перейде до ухвалення законопроектів №8294 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми» та №8295 «Про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України».

Далі друге читання у парламенті має пройти проект закону №6229 «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях».

Після цього у парламенті мають розглянути питання інформаційної політики. У цьому блоці на перше читання винесено законопроекти №8114 «Про внесення зміни до Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" (щодо протидії ворожій пропаганді та покращення інформаційного забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій, місцем проживання яких є територія Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження)» та №7360 «Про внесення змін до деяких законів України щодо розміщення соціальної реклами із зображенням учасників бойових дій, волонтерів та інших осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною».

Наступним, згідно з порядком денним, передбачено ухвалення урядового законопроекту №0190 «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту "Фінська підтримка реформи української школи"».

У другому читанні заплановано розгляд законопроекту №3815-д «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб із числа жертв нацистських переслідувань та політичних репресій».

Читайте також: Виборчий кодекс може бути ухвалений у жовтні - Парубій

Далі на порядку денному - блок щодо включення до порядку денного більш як півтора десятка законопроектів, серед яких - проект 8265 "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України", внесений Президентом України.

Окрім того, пленарного вівторка депутати можуть перейти до розгляду у першому читанні законопроекту №8157 «Про Національне бюро фінансової безпеки України» та альтернативні до нього проекти №8157-1 та 8157-2. Проте їх розгляд заплановано наприкінці порядку денного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-